VoetreflexPlus therapie

Wat is voetreflexPlus?

Bij voetreflextherapie gaat men ervan uit dat er zones op de voet zitten, die in verbinding staan met je organen en andere delen van het lichaam. Door die zones te masseren stimuleer je de bloeddoorstroming in die delen van het lichaam. Hierdoor kunnen de benodigde voedingsstoffen beter bij de desbetreffende lichaamsdelen komen en de afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Zo wordt het zelfgenezend vermogen bevorderd.

Op deze manier kunnen tal van klachten worden verbeterd.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, problemen met de luchtwegen, vermoeidheid, slapeloosheid, menstruatieklachten, overgangsklachten, problemen met de urinewegen.
Daarnaast kunt u ook denken aan stress, burn-out, ADHD en dyslexie.

De behandeling van de zones is een Westerse benadering van voetreflex therapie.

De Plus van de voetreflexPlus therapie staat voor de Chinese benadering van voetreflex therapie. Er wordt gekeken vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde. Dit is een totaal andere manier van het behandelen van klachten. Hierbij worden de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten gemasserd, zodat de Qi (levensenergie)weer gaat stromen. Hierdoor kom het lichaam weer in balans. Daarbij is het heel belangrijk om naar de mens in zijn geheel te kijken.

Naast het verbeteren van de klachten heeft voetreflexPlus een preventieve werking. Wanneer je zorgt voor balans in je lichaam is de kans dat je klachten krijgt minder groot.
foto: Lisa Maartense


Tijdens mijn opleiding heb ik specialisaties gevolgd over:
- De vrouw, PMS en de overgang
- Veel voorkomende ziektebeelden (hoofdpijn, huidklachten, chronische vermoeidheid (vitaliteit).
- ADHD en dyslexie

Door middel van het schrijven van een scriptie heb ik me gespecialiseerd in Gilles de la Tourette.