Mijn werkwijze

Interesse in een behandeling?

Tijdens een eerste afspraak vindt er een intake plaats. Dat houdt in dat we de klachten bespreken die u heeft. Niet alleen de lichamelijke klachten komen aan bod, maar ook de psychische en emotionele gesteldheid en uw leefstijl.  Een belangrijke manier om een diagnose te krijgen in de Chinese geneeskunde, is het bekijken van de tong en het voelen van de pols. Zo krijg ik een volledig beeld van u. Na de intake geef ik u een eerste massage. Met al uw gegevens stel ik een behandelplan op. Deze geeft een richtlijn voor de behandeling. Deze kan tussentijds altijd aangepast worden.
Hoe vaak u terug moet komen voor een behandeling is vooraf niet te zeggen. Dit hangt onder andere af van de klacht en hoe lang de klacht al aanwezig is. De eerste keren is het fijn wanneer u wekelijks behandelt kunt worden, om de energie in het lichaam goed te kunnen laten stromen. Na een keer of 4 laten we er een langere periode tussen om te kijken hoe het lichaam dit oppikt. Hierbij telt dat ieder lichaam anders reageert.
Wanneer alles naar wens verloopt, kunnen we de behandelingen steeds verder afbouwen. Wanneer u dit wenst kunnen we daarna iedere 4-6 weken afspreken, voor `onderhoud`.

Naast de behandelingen krijgt u zo nodig adviezen voor het aanpassen van uw leefstijl. Het komt regelmatig voor dat leefstijl ook van invloed is op de klacht. Daarom is een goede samenwerking tussen u en mij van belang voor het verbeteren van uw klacht. Hierbij geef ik vaak het voorbeeld van iemand met luchtwegklachten, die rookt. Natuurlijk kan ik proberen dit door massage te verbeteren, maar wanneer de klant niet stopt met roken, zal het probleem zeker niet verdwijnen.

In overleg is behandeling op locatie mogelijk.


Ontspanningsmassage

Heeft u geen specifieke klachten, maar wilt u een heerlijke ontspanningsmassage? Dat kan natuurlijk ook. Er vindt dan geen intake gesprek plaats.
De duur van een afspraak voor een ontspanningsmassage is 1 of 1,5 uur. Dit kan een een lichaamsmassage zijn, maar ook alleen een voetreflexmassage.


Waar moet u rekening mee houden?

- Een afspraak afzeggen kan tot 24 uur tevoren. Bent u later met afmelden, dan breng ik 50% van de behandeling in rekening.

- Naast het feit dat ik u behandelingen geef, zal ik zeer waarschijnlijk ook adviezen geven ten aanzien van voeding en leefstijl. Het nakomen van de adviezen zal de balans in uw lichaam ten goede komen en is uw eigen verantwoordelijkheid .

- Wanneer er situaties voordoen, die u als niet prettig ervaart, maak dit bespreekbaar. Met enige uitleg van mijn kant komen we er vast samen uit.

- Alles wat u vertelt, wordt als vertrouwelijk gezien. Ik ga discreet met uw informatie om.

- Wanneer ik iets niet vertrouw of wanneer er een contra-indicatie is, zal ik u doorverwijzen naar een arts.

-Naast de gewenste reactie, kan een behandeling ook andere reacties geven. Dit is bij iedereen anders. Het is een goed teken, het lichaam is in beweging om in balans te komen.

- Na een behandeling moet u genoeg, 1,5 liter, water drinken, liefst warm. Om de vrijgekomen afvalstoffen sneller af te voeren.
foto`s: Lisa Maartense